Erfaringer med tåvarmere

Erfaringer med tåvarmere, fotvarmere eller varmeputer for tær- om du vil.

Tåvarmere, varmepad eller varmeputer

Tåvarmere gir god varme til tærne i mer enn 6 timer

Kjært barn har mange navn, så også for tåvarmerne fra The Heat Company vi testet på årets påsketur.

Som den frossenpilten jeg er, har jeg fått mange gode (?) råd om hvordan skiskoene kan holdes varme på vintertelttur. Et råd er å ta skiskoene i soveposen om natta. På denne måten skal man unngå at skoene fryser, og slippe frosne, iskalde sko neste morgen. Mine erfaringer med dette er ikke gode. Det blir klamt og fuktig i soveposen, og natten blir heller dårlig.

Det er likevel ingen fornøyelse å ta på sko som har fått fryse seg gode og kalde i løpet av natta – det er kanskje det som er verst med vinterteltturer. Etter at frokosten er unnagjort i teltet – med gode, varme og tørre sokker –  er det ingen bønn! De kalde skoene må på, før det er tid for å pakke sammen telt, sekk og pulk. Det tar med andre ord en stund før man kommer i gang med å gå. Og dermed tar det også en god stund før iallefall jeg får opp varmen i tær og sko.

Varmeputer – et godt alternativ til varmesåler

Klar for avmasj med varmeputer

Etter et lite kvarter med tilgang til luft gir tåvarmerne god varme, og jeg er klar for å bryte leir og for en ny dag.

For å slippe dette iskalde problemet tenkte jeg at varmeputene, eller tåvarmerne, fra The Heat company som vi har i vår butikk kanskje var en god løsning. Med tåvarmere var det ikke så ille å bryte leir og komme igang.

Det tar litt tid før de begynner å varme. På pakken står det at varmen kommer etter 3 minutter. Erfaringen min er at det tar nærmere 15 minutter. Men, da varmer de godt og lenge! Etter seks timer var det fortsatt behagelig varmt nede i skoene – også i ruskevær og  for en person som produserer begrenset med varme selv.

I 2009 fikk testet Villmarksliv varmeputene, og der fikk de også god karakter. (Du kan lese sammendrag av testen av varmeputene her.)

Ingunn frossenpilt