Oppvarmede sokker i vinterland

Varme klær venter

Raskt inn i teltet for å få på varme klær

Arbeidsfordelingen på telttur er klar.

Når teltet er oppe, så rigger Lars telt og ordner ute, mens jeg «stuper inn i teltet», tar på tørre, varme klær og ordner inne.

Det skal ikke være lett å være frossenpilt på vintertelttur! Tidligere måtte jeg vente med å få varmen i føttene til vi hadde smelte snø, varme vann og lagt en stor Sigg-flaske ned i soveposen for å holde varmen. Men det var før!

Sokker med batteri og varme

Frossenpilten er både varm, blid og fornøyd, med oppvarmede sokker.

Denne gangen var alt så mye enklere: inn i teltet og på med tørre klær, oppvarmede sokker og biuvacksko.

Etter å ha fått på meg sokkene, var det bare å koble til varmen – raskt og effektivt. I tillegg kunne jeg justere varmen både hele kvelden og om natta. Når det ble kaldt på tærne, var det bare å slå på  eller skru opp varmen. De oppvarmede sokkene er også beskrevet på bloggen tidligere.

Jeg valgte å ikke gå på ski med sokkene på, men å bruke de i teltet på kveld, natt og om morgenen før vi brøt leir. I tillegg var de gode å ha i den ene av hyttene vi bodde på. Der var det kaaaaldt, til tross for en liten vedovn.

Både sålene og selve sokkene er myke, så det er ingen ulemper med å ha de på. Det er likevel litt prakk med batteripakken som skal plasseres et sted. I linningen på buksa er det naturlig å feste den, men det er kronglete på grunn av hoftebelte på sekken. Den buksa jeg bruker på tur har ingen egnede lommer, og lommene på anorakken er heller ikke et veldig velegnet sted. En plassering til batteriet hadde jeg nok funnet. Hovedgrunnen er likevel at når jeg går, produserer til og med jeg litt varme. Den kraftige varmen fra sokkene er derfor ikke nødvendig da.

Oppvarmede sokker vs. tåvarmere

Sokkene har flere fordeler i forhold til tåvarmerene som jeg har beskrevet tidligere. Varmen i sokkene er vesentlig kraftigere og varer mye lengre. I tillegg kan sokkene slås av og på, og varmen kan justeres. Sokkene gir også varme under hele foten, mens  varmeputene bare varmer tærne og framre halvdel av foten.

Ble du litt nysgjerring eller interessert? Selv om du ikke skal på vintertelttur kan sokkene være gode – både på isfiske, på snøscootertur, i alpinbakken, når du venter på storelgen, eller dersu står i en av landets flotte (men akk, så kalde) lakseelver.  Kanskje dere som selger produktene deres på vintermartena også kan unngå å fryse neste år?

Du finner sokker med varme i butikken vår: Oppvarmede sokker

Ingunn